KOŠARKAŠICE ZVEZDE ODBRANILE KUP

Last Updated: 13/03/2017Autor

KOŠARKA

Košarkašice Crvene zvezde su osvajačice Kupa „Milan Ciga Vasojević“, pošto su u finalu u novosadskom SRC „Vojvodina“ savladale ekipu Radivoja Koraća. Crveno-bele su tako odbranile trofej koje su prošle godine osvojile u Vrbasu. Crvena zvezda je bolje otvorila utakmicu i zahvaljujući raspoloženim Katanić (devet poena za šest i po minuta) i Bogićević u sedmom minutu povela 15:6. Crveno-bele su potpuno kontrolisale situaciju na terenu pa su posle dve vezane trojke Mišeljićeve i Bogićevićeve, a zatim i polaganja Prlje u devetom minutu već imale velikih 23:8.

Korać je drugu deonicu otvorio trojkom Stojiljkovićeve, za tri poena su pogodile i Nikolić i Lidija Vučković, a Vučkovićeva je dodala i dva penala, pa je ekipa trenera Pavlovića u 14. minutu prišla na 26:21. Međutim, crveno-bele su se brzo ponovo odlepile na 36:23, a onda u 20. minutu i na „plus 16“ – 42:26. Korać je na početku drugog poluvremena pokušavao da uhvati priključak, ali je Zvezda držala 12-15 poena prednosti. Igralo se praktično koš za koš, a obe ekipe su imale vrlo visok procenat šuta. Posle trojke Mišeljićeve, crveno-bele su stigle i do najvećih 60:43 u 29. Minutu, ali Korać nije gubio nadu i na poslednji odmor otišao je sa 12 poena minusa (62: 50).

Ekipa Koraća je u četvrtoj četvrtini krenula na sve ili ništa, ali je Zvezda pametnom igrom čuvala dvocifreni višak. Crveno-bele su se poenima Prlje i iskusne Jovanović u 34. minutu odvojile na 70:54 i već je tada moglo da se nagovesti da će Zvezda da odbrani trofej Kupa. Do kraja meča, ekipa trenera Vukovića rutinski je održavala prednost i zasluženo osvojila drugi nacionalni Kup od 2007, kada je Srbija postala samostalna država.

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde

– Juče smo odigrali jako teško polufinale, to je možda jedan od razloga što je Korać u meč ušao malo opuštenije. Korać je doveo dva pojačanja, nisu se još uigrali, bila je ovo jako teška utakmica. Još nije kraj sezone, nastavljamo dalje…  Ovo je mlada ekipa, rastemo iz godine u godinu i ovo nam je samo podstrek da nastavimo da radimo. Nadam se finalu plej-ofa i jako kvalitetnom odmeravanju snaga sa Koraćem. Hvala organizatoru, mojim igračicama, upravi, čestitam rivalu na fer i korektnoj igri.

Aleksandra Katanić, košarkašica Crvene zvezde

– Utakmica je bila neizvesna, iako rezultat ne govori tako. Uspeli smo od početka da nametnemo svoj ritam, odgovara nam brza igra, želeli smo da odbranimo taj pehar i uspeli smo!

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća

– Mi smo ovu utakmicu izgubili još u trećem minutu… Zvezda je u meč ušla sa mnogo većom željom i energijom, sa jasnim ciljem. Svaka ekipa igra koliko joj dozvoliš, mi smo njima dozvolili sve, a oni nama jako malo. Nadskakali nas, imali su 22 ofanzivna skoka, a to im najjače oružje, a mi ukupno 26 skokova. Samo taj segment je dovoljan za vrlo jasan ishod, a i odnos indeksa govori o tome. Moramo da ispravimo greške ako mislimo da napravimo dobar rezultat u plej-ofu.

Kaja Nikolić, košarkašica Radivoja Koraća

– Zvezda je zasluženo pobedila, od starta su postavile stnadard igre i držale ga do kraja. Pogodili su mnogo više šuteva nego mi… Idemo, borićemo se dalje…

 

Nagrade

KSS je dodelio organizatoru finalnog turnira Kupa KSV plaketu-zahvalnicu za odličnu organizaiju finalnog turnira. Plaketu-zahvalnicu predsedniku KSV Darku Karanu ispred KSS uručio je Predrag Danilović, predsednik KSS. Službenim licima finalne utakmice prigodne plakete za uspomenu na finale Kupa ispred KSS je uručio Dušan Projović, potpredsednik za takmičenja KSS. Najboljem strelcu finalne utakmice kapitenu Crvene zvezde Aleksandri Katanić koja je postigla 18 poena nagradu je uručio Zlatko Bolić, predsednik KS Novi Sad, koji je istoj igračici uručio i priznanje za najbolju igračicu finalne utakmice sa 25 indeksnih poena.

Srebrne medalje finalisti Kupa ekipi Radivoja Koraća uručili su Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića i Dušan Projović, potpredsednik KSS za takmičenja. Zlatne medalje pobedniku Kupa uručili su predsednik KSS Predrag Danilović i predsednik KSV Darko Karan. Pehar u trajno vlasništvo pobedniku Kupa „Milan Ciga Vasojević“ za 2017. godinu uručio je Boris Vasojević. Veliki prelazni pehar pobedniku Kupa „Milan Ciga Vasojević“ za 2017. godinu je uručio Predrag Danilović, predsednik KSS.