It seams that you haven't connected with your Twitter account
29 March, 2024
PočetnaDogađajiБеоградски спринт камп – Oријентиринг

Београдски спринт камп – Oријентиринг

Од петка 17.02. до недеље 19.02.2023. под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда одржаће се 8. по реду Београдски спринт камп, намењен пре свега младима до 20 година из београдских оријентиринг клубова.

Почев од 2020. године подигли смо организацију кампа на виши ниво и отворили учешће кампа и за иностране такмичаре којих је тада било око 35 из Словеније, Бугарске, Македоније и Италије.

Како је одмах након одржавања издања кампа из 2020. године (фебруар месец) наступио вирус КОВИД-19 тако је било онемогућено скоро свим потенцијалним гостима да путују, осим неколицине такмичара из Македоније и Белгије који су били наши гости и 2021. и 2022. године упркос пандемији.

С обзиром да смо од 2020. године до данас пуно радили на промоцији како Београдског спринт кампа, тако и Трофеја Београда у оријентирингу, тако се, након завршетка рестрикција у виду вируса, сада виде и резултати нашег претходног рада.

Међу 142 учесника из 9 земаља (Србија, Бугарска, Хрватска, Финска, Румунија, Русија, Словенија, Шпанија, Шведска) њих 62 је из иностранства, док ће на нашем тренинг-кампу учествовати и 3 веома звучна имена из света оријентиринга на међународној сцени – Галина Виноградова, Екатарина Савкина и Вероника Калинина су бивше светске и европске сениорске и јуниорске првакиње, као и освајачице многих других медаља на највећим међународним оријентиринг такмичењима.