ТРОФЕЈ БЕОГРАДА – 6. КУНГ ФУ ВУШУ ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА – 27.11.2021. извештај

Last Updated: 03/12/2021AutorTags: , , ,

Под покровитељством Секретаријета за спорт и омладину града Београда, 27.11.2021. године, у спортској сали Средње школе Гроцка одржано је 6. Кунг Фу Вушу Отворено Првенство Београда –ТРОФЕЈ БЕОГРАДА, уз поштовање свих прописан мера епидемиолошке заштите.

 

На Првенству које отворено у 10:00 часова, интерпретацијом химне Основне музичке школе „Невена Поповић“, након проглешења нејуспешнијих такмичара Српског Кунгфу Вушу Савеза за 2021. годину, Матовић Андрије из клуба Калуђери Калуђерица и Тадић Емилије из клуба Јединство Нови Бечеј, наступило је 51 такмичар у дисциплини Санда лајт борби у узрасним категоријама – деца, млађи пионири и старији пионири оба пола, 33 такмичара у дисциплини Санда борби у узрастима – кадети, јуниори и сениори оба пола и 8 такмичара у дисциплини Тао Лу форме млађих узрасних категорија оба пола из 15 домаћих клубова. Клубови из Босне и Херцеговине, Р. Хрватске и Р. Северне Македоније су отказали учешће због актуелне епидемиолошке ситуације.

 

 

Након доделе медаља по категоријама и пехара за најуспешније такмичаре, проглашени су и најуспешнији клубови Трофеја Београда: 1. Место клуб Калуђери из Калуђерице, 2. Место клуб Тигрови 021 из Жабља и 3. Место клуб Галактик из Сомбора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Београдска Вушу Асоцијација као организатор такмичења дугује захвалност покровитељу такмичења Секретаријату за спорт и омладину града Београда и госпођи Комленац Ђорђевић Живки, секретарки Спортског саве Гроцке, која је својим присуством увеличала догађај, као и пријатељима спорта и Асоцијације: Општини Гроцка, Средњој школи Гроцка, Пекари Сузана, Голијској води Ледена, Књижари ТУР Бајка 87, Mесари Месо Маркет-Гроцка и Цвећари Вишњин Цвет.

 

За успешну организацију првенства испред Београдске Вушу Асоцијације најзаслужнији су тренери клубова са територије Општине Гроцка: Александар Петровић- клуб Вук Гроцка и Милош Лазаревић- клуб Калуђери Калуђерица.