НОВИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ССАБ И УНИВЕРЗИТЕТА СИНГИДУНУМ

Last Updated: 28/01/2022AutorTags: , , ,

Универзитет Сингидунум угостио је делегацију Спортског савеза Београда, председника Драгана Томашевића, генералног секретара Николу Пенића као и стручну службу Данијелу Бурић и Милицу Роквић.  Овом приликом је потписан Споразум о сарадњи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проф. др Милован Станишић:

‘’Потписивањем уговора о сарадњи са ССАБ радићемо конкретно на едукацији спортиста.  Код млађих спортиста је циљ да развијемо љубав према студирању и према спорту уопште,усмеримо ка развијању спортског духа, јачању воље, да их спремимо за животне изазове небитно за коју области и функцији се касније буду определили. Као један од главних циљева је популаризација спортова код младих. Организоваћемо са ССАБ одређене семинаре, припремаћемо активне и остварене спортисте да након каријере у спорту одаберу и буду припремљени за оно што следи након тога. Многи имају проблем са организовањем финансија, па зарађени новац не умеју да сачувају. Нама је циљ да кроз одређене стручне програме,курсеве…  оспособимо и припремимо такве младе људе да од идеје – чиме би се бавили, буду успешни и после каријере у спорту.

Циљ је да такве људе у будућности научимо да њихов зарађени новац обрћу, увећавају, доприносе и буду узори млађим генерацијама и после професионалне каријере у спорту. Спортска каријера кратко траје и треба живети много након тога. Трудићемо се да прилагодимо предавања тако што ће људи из финансија, ревизије, права, менаџмента итд.  да им поједноставе, омогуће праве материјале и савете са циљем да их сачувамо од лоших пословних одлука. Нас не води финансијки аспект, него шири друштвени интереси како би се даље преносило генерацијски и како би се креирао један позитиван и чврст друштвени систем.  Јер друштво које се заснива на испуњеним личностима је најстабилније друштво.’’

 

Председник ССАБ Драган Томашевић:

’’Данас је потписан уговор о сарадњи са једним од најзначајнијих високошколских установа. Наиме, тај протокол о сарадњи гарантује на унапређење наших основних активности тј. система едукације и предавања усмерене ка свим категоријама, како спортиста , тако и тренера и спортских радника. У овој кући имаћемо правог партнера, почев од њихових техничких услова, њихових сала, амфитеатара па до предавача. А ми ћемо се потрудити да спортску популацију усмеримо ка овом универзитету. Такође, једна од главних идеја је организовање семинара на тему фискализација у спорту, будући да нови закон о фискализацији подразумева увођење фискалних каса за све актере платног промета, пе ће и бити ускоро организован први семинар на поменуту тему.

Искористио бих ову прилику да се захвалим универзитету Сингидунум, будући да су нам понудили једну бесплатну стипендију за истакнутог спортисту из Београда  кога ће ССАБ да препоручи. И мишљења сам да је ово све само почетак једне дугорочне и успешне сарадње.’’