ГОДИШЊА СВЕЧАНОСТ СПОРТСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА 20.12.2022.

Last Updated: 21/12/2022AutorTags: ,

Традиционалном Годишњом свечаношћу, Спортски савез Београда је у присуству великог броја званица из спортског и јавног живота заокружио годину и уручио признања за постигнуте спортске резултате и спортски допринос у 2022. години.

 

За најбољег спортисту проглашен је теквондиста МАХДИ ХОБАДАШИ из Теквондо клуба „Галеб“, за најбољу спортисткињу одбојкашица Бојана Дрча а најуспешнији параспортиста Петар Миленковић.

 

Најбољи спортски клуб у 2022. је ВАТЕРПОЛО КЛУБ „НОВИ БЕОГРАД“, чији је директор Слободан Соро примио признање.

 

Додељена су и признања за најбоље младе спортисте до 20 година: веслачима МИХАЈЛУ ДЕДИЋУ и НЕМАЊИ ЛУЛАЏИЈИ.  Младој атлетичарка Ангелини Топић је била спречена да прими награду.

 

Награду за животно дело добио је Петар Стакић, дугогодишњи спортски радник и доајен српског рекреативног спорта. Награду му је уручио Дане Корица.

 

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Марко Кешељ је поздравио присутне.

Председник Ђорђе Пејчић је истакао да су годину за нама обележили бројни спортски догађаји, нове титуле, успеси и медаље, када је град Београд био покровитељ преко 32 велика спортска такмичења као што је: Светско дворанско првенство у атлетици, Светско првенство у рвању, Европско првенство за јуниоре у кајаку, Светски куп у веслању, Европско првенство за младе у стоном тенису и преко 60 такмичења Трофеја Београда у исто толико спортова.

 

Додељена су и посебна признања за допринос у спортском новинарству новинарима Јовану Секулићу и Ивану Цветковићу.

 

Свечаност која је уприличена у хотелу „Голден Тулип Зира“, увеличао је хор Браћа Барух под вођством Стефана Зекић.