It seams that you haven't connected with your Twitter account
31 January, 2023
PočetnaIstaknute vestiГОДИШЊА СВЕЧАНОСТ СПОРТСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА 20.12.2022.

ГОДИШЊА СВЕЧАНОСТ СПОРТСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА 20.12.2022.

Традиционалном Годишњом свечаношћу, Спортски савез Београда је у присуству великог броја званица из спортског и јавног живота заокружио годину и уручио признања за постигнуте спортске резултате и спортски допринос у 2022. години.

 

За најбољег спортисту проглашен је теквондиста МАХДИ ХОБАДАШИ из Теквондо клуба „Галеб“, за најбољу спортисткињу одбојкашица Бојана Дрча а најуспешнији параспортиста Петар Миленковић.

 

Најбољи спортски клуб у 2022. је ВАТЕРПОЛО КЛУБ „НОВИ БЕОГРАД“, чији је директор Слободан Соро примио признање.

 

Додељена су и признања за најбоље младе спортисте до 20 година: веслачима МИХАЈЛУ ДЕДИЋУ и НЕМАЊИ ЛУЛАЏИЈИ.  Младој атлетичарка Ангелини Топић је била спречена да прими награду.

 

Награду за животно дело добио је Петар Стакић, дугогодишњи спортски радник и доајен српског рекреативног спорта. Награду му је уручио Дане Корица.

 

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Марко Кешељ је поздравио присутне.

Председник Ђорђе Пејчић је истакао да су годину за нама обележили бројни спортски догађаји, нове титуле, успеси и медаље, када је град Београд био покровитељ преко 32 велика спортска такмичења као што је: Светско дворанско првенство у атлетици, Светско првенство у рвању, Европско првенство за јуниоре у кајаку, Светски куп у веслању, Европско првенство за младе у стоном тенису и преко 60 такмичења Трофеја Београда у исто толико спортова.

 

Додељена су и посебна признања за допринос у спортском новинарству новинарима Јовану Секулићу и Ивану Цветковићу.

 

Свечаност која је уприличена у хотелу „Голден Тулип Зира“, увеличао је хор Браћа Барух под вођством Стефана Зекић.