SRBIJA ŠESTA NA EVROPA KUPU

Last Updated: 14/04/2019Autor

VATERPOLO

Srbija je izgubila utakmicu za peto mesto na Evropa kupu. Slabom igrom pre svega u odbrani, posebno sa igračem manje omogućili su motivisanijoj Crnoj Gori u susretu sa rukometnim rezultatom da stignu do zaslužene pobede. Susret će se pamtiti i po jubileju kapitena Filipa Filipovića. Njegov treći gol je bio 600 za reprezentaciju. Selektor Srbije Dejan Savić je zbog povrede morao da odmori Prlainovića a u timu nije bio Viktor Rašović. Na drugoj strani Crna Gora bez kažnjenog selektora Vladimira Gojkovića.

Prva četvrtina za publiku. Sa slabim angažmanom odbrana, golovi su se redjali kao na traci. Dva uspešna peterca Filipovića, dva gola Pijetlovića posle sjajnih asistencija Čuka i Stojanovića i udarci Mandića i Strahinje Rašovića. Srbija je imala dva gola viška 6:4 a Crna Gora stopostotnu realizaciju igrača više 3 – 3

Srbija je jako loše odigrala drugu četvrtinu. U napadu ništa nije polazilo za rukom. Tri nerealizovana igrača više, bez pravih rešenja. Sa druge strane odbrana se mučila sa igračem manje, Crna Gora je bila daleko angažovanija. Gol za Srbiju je postigao Dedović za 7:7 a potom je usledila serija 3:0 rivala da bi Strahinja Rašović šest sekundi pred odmor pogodio sa igračem više i 8:10.

U trećem delu na golu Srbije je bio Dimitrije Rističević. Ništa se nije promenilo, većom željom Crnogorci su čuvali prednost. Prva prednost za četiri razlike prepolovili su Pijetlović i treći put iz peterca Filipović. Bio je to njegov 600. gol za reprezentaciju u 349 utakmica. Više naših golova nije bilo ali su zato Crnogoroci još dva puta bili efikasni.

Crna Gora je imala 15:10 početkom posledjeg dela kada je Srbija krenula bolje. Raspoloženi za golove Pijetlović je smanjio, pridružio mu se Jakšić za 12:15 (3,48), pa Rašović u narednom napadu. Odbranila se naša ekipa dva puta sa igračem manje. Savić je rešenje tražio u tajm autu (1,50). Dobijen je igrač više kojeg je realizovao 1,32 do kraja Ćuk. Bilo je 15:14 za Crnu Goru. Crna Gora je imala priliku iz peterca i Ivović je nije propustio 16:14 78 sekundi do kraja. Tu je bila tačka na utakmicu.

Selektor Dejan Savić je bio kratak:

– Nekako je početak i bio dobar a posle blokada u mozgu. Srljali smo iz greške u grešku, totalni pad koncentracije.

Filip Filipović je rekao:

– Nadigrani smo u više segmenata i jasno je da moramo mnogo toag da popravimo. Ovo nije Srbija. Treća utakmica u tri dana , videli ste koliko je sve bilo sporo, neubedljivo. Mnogo je rada pred nama sada.

Dimitrije Rističević je prokomentarisao:

– Slaba igra u odbrani, toliko primljenih golova. Bili smo neubedljivi, još se privikavamo na pravila ali sam siguran da će na Svetskoj ligi to sve bolje izgledati

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 1, Petković 1, Banićević, Popadić, Janović 3, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić 2, Drašković 1, Murišić 2, Kandić. Trener: Ivanovski

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Dedović 1, Randjelović, Ćuk 1, Pijetlović 4, Lazić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3, Stojanović, S.Rašović 3, Mitrović. Selektor Savić.

600 golova Filipa Filipovića

Lep jubilej kapitena srpske selekcije Filip Filipović. Njegov treći gol na utakmici sa Crnom Gorom postignut sredinom treće četvrtine je bio 600 za reprezentaciju u 349 utakmica. Filipović je drugi strelac u srpskoj selekciji svih vremena. Aleksandar Šapić je prvi sa 981 golom.

– Golovi jesu važni ali su rezultati važniji – kratko je rekao kapiten reprezentacije.