PERUNIČIĆ PRED DUEL SA HRVATSKOM

Last Updated: 15/04/2019Autor

RUKOMET

U nedelji koja nam predstoji rukometnu Evropu očekuju nove obaveze kada su u pitanju nacionalni timovi. Veliki balkanski derbi u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 na programu je u četvrtak, 11. aprila (18 časova), kada će u dvorani „Aleksandar Nikolić“ Srbija dočekati Hrvatsku. Tim povodom, u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili selektor Nenad Peruničić i njegov pomoćnik Nedeljko Jovanović:

– Kao što znate sledećeg četvrtka nas očekuje treće kolo kvalifikacija, ali isto tako i znate da nismo dobro krenuli. Onu prvu utakmicu protiv Belgije, mogu da kažem i da nismo imali sreće. Situacija je trenutno takva da imamo određenih kadrovski problema, imamo povređene igrače. Sama utakmica nosi drugačiju težinu, u odnosu na prve dve, s obzirom da igramo protiv velikog rivala, selekcije Hrvatske. Gajim veliko poštovanje za ono što su oni u radili u proteklih 20 godina -rekao je Peruničić i dodao: – Izbor igrača je čisto naš. Znate, postoji naša selekcija, ali i prirodna selekcija. Zbog povreda nećemo moći da računamo na neke igrače. Bogdan Radivojević ima distorziju zgloba, videćemo koliko će biti spreman za duele. Mladi Jovica Nikolić je doživeo povredu u prethodnoj utakmici protiv Dinama, čekamo rezultate pregleda. Ono što je svakako problem za nas, to je što ćemo kompletni biti tek u utorak. Ono što mogu da kažem, jeste da su svi igrači u konstantnom kontaktu sa kondicionim trenerom i medicinskim timom.

Srbija se posle dugo vremena vraća u bivši „Pionir“, a selektor i njegov zamenik svakako priželjkuju pune tribine, i pozitivnu, sportsku atmosferu.

– Znam koliko hala „Aleksandar Nikolić“ znači. Iskreno, voleo bih da ti momci osete tako navijanje, atmosferu. Naravno da puna hala može da da vetar u leđa, ali nekada i da odseče noge. Pokušaćemo da kroz priču sa igračima pokušamo da im pomognemo da to prevaziđu.

Pomoćnik selektora „Orlova“ Nedeljko Jovanović takođe ističe da ih očekuje težak zadatak u predstojećem periodu

– Imamo kratak period za konsolidaciju i pripreme, pred rekao bih,najvažniju utakmicu u kvalifikacijama. Slika koju smo pokazali na te prve dve utakmice je dosta drugačija u odnosu na prethodni period, ima dosta oscilacija, naravno. Imamo priliku da ovde, u četvrtak protiv renomirane ekipe Hrvatske da pružimo mnogo bolju partiju. Siguran sam da su igrači svesni, da može da se pruži mnogo bolja partija i da se ostvari značajna pobeda. U ovom trenutku se mnogim igračima pruža šansa da stvore novi imidž i da pomognu srpskom rukometu.

Selektor Nenad Peruničić naknadno je pozvao Ivana Dimitrijevića i Stevana Sretenovića.koji će zameniti Nemanju Obradovića i Jovicu Nikolića.