DELFINI BEZ MEDALJE U ZAGREBU

Last Updated: 14/04/2019Autor

VATERPOLO

Ništa od medalje u Zagrebu. Srbija je zasluženo izgubila u četvrtfinalu Evropa kupa od Španije i u subotu će u 16.45 igrati sa Grčkom. Posle dve četvrtine Španija je imala zasluženo prednost. Osim dva gola Pijetlovića sa igračem više u prvih 80 sekundi srpski napad se baš mučio. Rival je delovao daleko angažovanije, u boljem ritmu. Već u prvoj četvrtini vodili su 4:2, 5:3, da bi Mandić u finišu smanjio na pogodak minusa. Drugih osam minuta ista slika, Španci daleko bolji. Kod 6:4 su propustili dva puta igrača više. Smanjio je Lazić na dodavanje Mandića ali su  Baroso iz peterca i Taul sa igračem više obezbdili visoku prednost pred drugo poluvreme.

Iako je Španija u trećem delu vodila čak i 10:6 Srbija je počela da igra bolje. Ipak rivala su držali peterci u igri, realizovali su tada četiri. Kod 10:6 Srbija je preko Rašovića i Filipovića u kratkom periodu smanjili na 10:8. Posle toga je Srbija dobila igrača više, posle tajma auta Savića španski golman je zaustavio udarac Pijetlovića.U kontri naš centar je napravio peterac, treću lični i Španija je ponovo imala 11:8. Filipović je 22 sekundi pre poslednjeg odmora smanjio na 9:11. Munariz je blistao sa pet pogodaka.

Dva propuštena igrača više Srbije, dva gola Španaca i sredinom poslednjeg dela bilo je 9:13. Prlainovića nije hteo šut danas ali je sredinom četvrtine smanjio na minus 3. Savić je posle odbrane Mitrovića sa igračem manje tražio tajm aut 2,60 do kraja. Mandić je zaradio isključenje i pogodio dva minuta pre kraja. Zakuvalo se na kraju Prlainović je iz kontre vratio neizvesnost 1,36 12:13. Nisu Španci šutnuli i imali smo napad za remi. Dva puta je pokušao Prlainović bezuspešno. Isti igrač je imao priliku i u poslednjem napadu i ponovo nije uspeo. Španija je pobedila.

Po završetku susreta Duško Pijetlović je rekao:

– Bili smo previše opušteni . Možda podsvesno jer smo već na finalnom turniru Svetske lige. Oni su svoje prilike iskoristili,mi nismo i to je uz njihov bolji ulazak rešilo meč.

Dušan Mandić:

– Ne možemo da budemo zadovoljni igrom, pre svega u odbrani. Nije ovo tragičan poraz jer smo učesnici turnira u Beogradu ali je dobra opomena. Moramo da se osvežimo, resetujemo naš adut je uvek bila odbrana. Kada počnemo da igramo odbranu i rezultati će biti bolji.

Kapiten Filip Filipović:

– Odbrana je bila slabija. Ako gledamo nova pravila, imali smo probleme sa tim ubačajima u prostor gde su nam sudjeni peterci. Oni su to iskoristili na najbolji mogući način. Nije to jedini razlog. Poraz treba prihvatiti na najbolji mogući način, Ostaju još dve utakmice, ne najjače na žalost ali i to moramo da iskoristimo. Možda je to u ovom trenutku što se tiče fizičke snage naš nivo.

Selektor Dejan Savić:

– Raširili su nas u dve četvrtine i tada smo tek shvatili šta se dogadja. Davali su golove sa igračem više. Naša realizacija nije bila dobra. Dobili smo utakmicom samo da ne moramo da analiziramo ništa jer su greške evidentne.Nismo odustajali ni kod 13:9. Mogli smo na kraju da izjednačimo što ne bi bilo realno,svojom mukom smo se iscrpeli

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munariz 5, Granados, Del Toro, Baraso 1, Sanahuja, Perikas, Fernandez 1,Taul 2, Perone 1, Malarač 2, Bustos 1, Lorio. Selektor: Martin.

SRBIJA:Rističević, Mandić 3, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović 2, Lazić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S. Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.