BEOGRAD – GRAD SPORTA

Last Updated: 15/04/2019Autor

DOGAĐAJI

Da je Beograd grad sporta potvrda stiže i u danima, koji su pred nama. Na dva beogradska bazena – SPRC “Milan Gale Muškatirović” i SC “Novi Beograd” održavaju se međunarodni turnir “Kup Starog Grada” i takmičenje povodom 39. rođendana Plivačkog kluba 11. April, na kojem se očekuje preko 800 plivača svih uzrasta. Vaterpolo klub Stari grad i Plivački klub 11. april pozivaju sve zainteresovane da dođu i svojim prisustvom uveličaju ova takmičenja.

Svetsko školsko prvenstvo u fudbalu , u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, počinje mečevima u nedelju (07.04.) i trajaće do naredne subote (13.04.). Na deset fudbalskih terena, od kojih je šest u Beogradu, dva u Staroj Pazovi i dva u Kovilovu, 24 muške selekcije i 16 ženskih timova boriće se za titulu prvaka sveta.

Zaljubljenici u orijentacioni sport mogu da uživaju od 07. do 14. aprila u takmičenju Metropole jugoistočne evrope – 38. memorijal “Čika Duško Jovanović”.

Skakači u vodu otvoriće sezonu na Trofeju Beograda, koji se održava petka do nedelje. Tradicionalno takmičenje, koje se nalazi u kalendaru Evropske plivačke federacije, u svom 17. izdanju okupiće 16 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Austrije i Srbije, sa preko 100 takmičara. Takmičenje će se održati na bazenu SRC “Tašmajdan” po sledećem rasporedu – petak (od 18 do 21h), subota (od 8 do 14h i od 15 do 21h), nedelja (od 8 do 14h), u disciplinama daska 1 i 3 metra, toranj 5, 7,5 i 10 metara i sinhro skokovi sa 3 metra. Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 15.30 časova.

Boje Srbije braniće predstavnici Čukaričkog, Vračara, Taš-Palilule i Fontane Vuleks, očekuje se da će naši daroviti pioniri, kadeti i junior, pored medalja, ostvariti i rezultate vredne reprezentativnih normi. Takmičenje organizuju SSV Srbije i SSV Beograda pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu.

Beograd misli i na najstariju populaciju. Asocijacija “Sport za sve”, u saradnji sa Sportskim savezom Beograda, poziva sve starije osobe da se priključe programu rekreativnih sadržaja “Aktivnosti za treće doba”. Prvi skup zakazan je za nedelju, 7. aprila, na Adi Ciganliji. Svake nedelje od 10 do 11.30 časova (tokom aprila, maja, juna, septembra, oktobra i novembra), biće organizovan rekreativni program pod nadzorom sportskih stručnjaka. Zborno mesto, sa koga će se polaziti u šetnje oko jezera i raditi lagane vežbe, biće kod sudijskog tornja, ispred restorana “Jezero – Azaro”, a okupljanje je u 09.45 časova.

Aktivnosti će se realizovati pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, u saradnji sa JP “Ada Ciganlija” i udruženjem “Živimo zdravije”.

Od 9. do 15. aprila Beograd će biti domaćin seniorskog Svetskog prvenstva Druge divizije A grupa u hokeju na ledu. Utakmice će se igrati u ledenoj dvorani „Pionir“, a pored naših hokejaša na šampionatu učestvuju Australija, Belgija, Hrvatska, Kina i Španija. Srbija startuje u utorak utakmicom protiv Hrvatske u 20.30 časova.