Потписани уговори за реализацију закупа термина за тренинге

Last Updated: 10/11/2022AutorTags: ,

Градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић потписао је данас уговоре са директорима 16 београдских спортских центара, градским општинама Вождовац (за установу „Вождовачки центар – Шумице”) и Палилула (за Спортску халу „Радивоје Кораћ” и Спортску халу у Падинској скели), као и са Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије и Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, у циљу реализације закупа термина за тренинге београдских спортских клубова.


Секретар Пенић је свим присутним представницима пожелео добродошлицу и изјавио да Град додељује финансијску помоћ спортским центрима по два основа.

– Спортски центри, које је основао Град, добијају субвенције за текуће пословање, док спортски центри у којима се одржавају тренажни процеси спортских клубова који играју у првој и другој лиги националног такмичења добијају финансијска средства за термине за тренинге. То је у ствари помоћ која се пружа клубовима јер неки од њих не би имали средстава да плате те термине. На тај начин Секретаријат помаже клубовима да боље функционишу – прецизирао је Пенић.


Секретар Пенић истакао је да је Секретаријат за ову намену у 2022. години издвојио 260 милиона динара, чиме се покрива 35 хиљада сати, а у оквиру ове суме обухваћено је 216 клубова.


– Надам се да ће овај износ у наредној календарској години бити увећан и да ће градоначелник Александар Шапић, као бивши спортиста, имати разумевања, јер улагања у спортске центре омогућавају њихово успешно функционисање, што је један од наших најважнијих приоритета – закључио је Пенић.