КОЛОР РУН 2021

Last Updated: 25/11/2021AutorTags: , , , ,

У недељу, 28. новембра  са почетком у  10 часова биће одржана манифестација КОЛОР РУН 2021 коју СРФБ реализује уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда.

Услед пандемије корона вируса и нових мера које је Кризни штаб предложио, трка ће бити реализована у модификованом облику у погледу броја такмичара, без боја због немогућности увоза и због безбедности учесника, као и саме руте. То значи да ћемо имати три дистанце – од 7км, 15км и 21км, а не једну од 5км како је иначе предвиђено програмом и како се реализује годинама уназад и да ћемо такмичаре пуштати у групама. У складу са препорукама, ограничен је број тркача на 50.

Тркачи у свакој категорији почеће трку са 15 минута размака и то у 10ч стартује трка на 21к, у 10:15ч трка на 15к и у 10:30ч трка на 7к.  Након трке од 13 сати у KРОKОДИЛовом Центру (Kарађорђева 43/улаз са малих степеница) , где ће се такође налазити старт и циљ трке, одржаће се предавање намењено школској деци и родитељима, средњошколцима под називом „Исхрана и суплеметавија кроз вежбање“. Резервација места је обавезна путем мејл адресе info@running.rs а број места ограничен. Предавање ће бити емитовано и онлајн путем јутјуб канала @KrokodilEngagingWords.

Будући да је ситуација са корона вирусом веома утицала на живот свих нас, овога пута сама трка ће имати и хуманитарни карактер. Сви такмичари који буду желели и који су у могућности донираће средства Институту за неонатологију за куповину новог стерилизатора за банку млека, с обзиром да се управо у новембру обележава Светски дан превремено рођених беба.

Сваки тркач добиће стартни пакет у коме ће се налазити мајица, број као и специјално дизајнирана медаља. За најбрже тркаче припремљене су и награде.

Ношење маски је обавезно као и држање дистанце од 2м.